Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП напуска парламента и отива при хората

В началото на новия политически сезон лидерът на социалистите Корнелия Нинова настоя, че парламентът трябва да бъде разпуснат и да се отиде на предсрочни избори.

Нинова обяви, че само 20 депутати от БСП ще останат в пленарната зала, а останалите започват обиколки из страната.

"Отиваме при българите и протягаме ръка за нов модел. Тази зала, това мнозинство не могат да решат проблемите. Този парламент, тази зала с това мнозинство е изчерпало своята функция. Скъпи, българи, не казваме, че сме най-умните и най-добре измислилите бъдещия модел на България. Ние ви даваме идеи", посочи тя. 

Нинова отново поиска оставката на цялото правителство.

"Тръгваме към вас, не искаме гласовете ви за БСП. Имаме нужда от националната ви енергия, от българщината, от грижата ви за семейство, за род и отечество. Идваме при вас, защото искаме, молим всеки разумен българин да даде своя принос", допълни соцлидерката. 

Председателката на БСП обясни, че ще предложи на хората идеи за промяна на системата за 29-годишно управление на държавата. 

От ДПС също поискаха нова система за управление. Според Мустафа Карадайъ формулата на властта е грешна и ако не се промени, нищо няма да се промени.

"Смяна на министрите - какво от това? Промяна на формулата – какво от това? Предсрочни избори – и какво от това? По-важният въпрос за нас от ДПС е какво да се прави след това. Как и по какъв начин да се възстановим демократичните механизми на управление и как да се изгради отново авторитетът на държавността. Как да се възстанови нормалността? Как да започнем отново диалога с гражданите? Това са проблемите – за реанимиране на държавността, което е основна тема на настоящия парламентарен сезон", отбеляза Карадайъ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във