Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП категорично подкрепя Мая Манолова за кандидат-кмет на София

БСП категорично подкрепя Мая Манолова за кандидат-кмет на София. Това стана ясно от телевизионна изява на председателя на софийската структура на левицата Калоян Паргов. Паргов обясни, че организациите в страната вече започнали номинациите си, като Манолова е възможен кандидат. До момента обаче разговори с омбудсмана не са водени, а и самата тя не е обявила официално дали ще се кандидатира. 

"Търсим кандидатура за кмет на София извън рамките на БСП, защото София е трудна територия за социалистите. Видяхме, че моделът Радев успя и в София, търсим нещо подобно", уточни Калоян Паргов. Той похвали омбудсмана, че се е доказала като гласа на народа. По думите му няма да е лоша и ролята й като гласа на софиянци, за да промени всичко това, което ни дразни в София. 

По повод вътрешнопартийните раздори в левицата Паргов акцентира, че ситуацията отклонява БСП от поставените й цели. И припомни, че председателката Корнелия Нинова е подала оставка, която ще се гласува на предстоящия червен конгрес в края на седмицата. Той отхвърли възможността да се кандидатира за лидер на Столетницата. "Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка да драматизира", обобщи ръководителят на БСП-София.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във