Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП иска следващата седмица Гешев да представи в парламента доклад за последните 8 месеца

От БСП поискаха главният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан с доклада на прокуратурата за последните 8 месеца още следващата седмица. Депутатът Антон Кутев настоя, че протестиращите очакват много отговори.

"Да докараме възможно най-бързо главния прокурор, защото това е едно от нещата, заради което хората стоят на улицата. И отговорите, които той трябва да даде, са именно важни не само за нас като депутати, не само за неговата работа, а и за всички граждани, които в момента чакат тези отговори. Има много отговори, които аз очаквам да даде главният прокурор", изтъкна левият народен представител.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че докладът ще бъде представен в края на септември или началото на октомври, като цитира уведомление на прокуратурата. Със свое решение парламентът изиска подобен доклад за дейността на прокуратурата.

Цвета Караянчева посочи, че Народното събрание е приело решение докладът да обхваща и месец август. "Мина август месец преди 10 дни. Не пречи да го поканим да дойде да разкаже какво се се случило до юни месец", заяви още тя.

"Председателят на парламента да си влезе в правомощията и следващата седмица главният прокурор да изнесе доклада за дейността си", каза народният представител от парламентарната група на "БСП за България" Антон Кутев в процедура по начина на водене. "Да влезете в правомощията си, да докараме възможно най-бързо главния прокурор, защото това е едно от нещата, заради които хората стоят на улицата", изтъкна той. По думите му отговорите са важни не само депутатите, а за всички граждани.

"Моля ви, с тази процедура да направите всичко възможно следващата седмица дали за 6-месечие, дали за 8-месечие, да дойде в Народното събрание и да изнесе доклада, за който всички ние сме гласували. Това е ваша отговорност", заяви още Кутев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във