Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП иска парламентът да се разпусне след въвеждане на машинното гласуване

БСП подкрепи призивите на президента за разпускане на този парламент. В декларация от името на червените депутати Корнелия Нинова заяви, че с този парламент е делегитимиран и има една задача – въвеждане на машинно гласуване и разпускане.  По думите й правителството е с изчерпано доверие и оставането му на власт задълбочава кризата.

„България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и социално-икономическа криза и криза на доверието въ властта. Вече два месеца хиляди българи протестират на улицата. Искат промяна. Дотук се стигна в резултат на 10-годишното корумпирано, некомпетентно, задкулисно управление на Борисов“, категорична бе Нинова.

Според нея ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолация, като правителството и мнозинството водят до несигурност, нестабилност и безперспективност за държавата.

"За 10 години управление на ГЕРБ бяха унищожени де факто социалната, правовата и демократичната държава, сега искате да ги заличите и де юре. Само и само, за да останете на власт сте готови да хвърлите страната и в конституционна криза. С това предложение не се решава нито един от откритите въпроси. Политичеката криза остава, протестът не спира, напротив увеличава се. Ням аполитическа формация, която да подкрепя безусловно и 100 % тази промяна в Конституцията. Парламентарната криза остава. Виждаме, че коалиционните партньори на ГЕРБ им извиват ръцете“, каза още Нинова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във