Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП иска оставките на директора на Агенцията по вписванията и на Цачева

БСП иска изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова и министърът на правосъдието Цецка Цачева да понесат отговорност и да подадат оставки заради проблема с Търговския регистър. Това каза зам.-председателят на БСП Деница Златева на пресконференция. 

Според левицата случилото се с регистъра е безпрецедентна криза, която е израз на лошото управление на Агенцията по вписванията и Министерство на правосъдието. Ето защо от БСП настояват за оставки на ръководителите им – изпълнителният директор на агенцията Зорница Даскалова и министър Цецка Цачева.

„Днес стана ясно, че 4 диска с архив на агенцията са изгорели и се полагат усилия за възстановяване на информацията“, подчерта Златева.

Според депутата от БСП Крум Зарков оставките трябва да бъдат подадени незабавно, тъй като хаосът е голям, а реакция няма. В противен случай социалистите ще поставят въпроса в парламента в началото на новия политически сезон. По думите му Цачева е знаела за проблемите, както и че Даскалова не изпълнява задълженията си, но не е предприела нищо.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във