Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП иска незабавни наказания за виновните за инцидента с децата

Незабавни наказания за всички, които са отговорни за инцидента с деца в Силистра, както и за инициаторите, които са счели за уместно 300 деца да бъдат зрители на демонстрация, която крие рискове за живота и здравето им. Това се казва в гневна декларация на социалистическата партия по повод днешния инцидент в Силистра.

Припомняме, че по-рано днес прокуратурата съобщи, че разследва инцидент, при който три 6-годишни деца са пострадали при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната. Инцидентът е станал около 11 часа на стадион „Доростол“ в Силистра, където полицията е извършила демонстрация по залавяне на престъпник във връзка с 1 юни – Деня на детето. Проявата е била заключителна по програмата „Ваканция, здравей“, която се провежда в детски градини и училища от Дулово, Тутракан и Силистра.

На стадиона по време на инцидента са присъствали около 300 деца, а районът е бил отцепен с оглед безопасността на присъстващите.

Осколка от взривената граната ранява две момченца и едно момиченце от детска градина „Иглика – 2“, които са се намирали на разстояние 50 метра от мястото на демонстрацията.

Няма опасност за живота им. Двете 6-годишни момченца са получили обгаряния по крайниците, оказана им е спешна помощ и са били освободени. Момиченцето, което също е на 6 години, е транспортирано в Русе, тъй като е с обгаряния между 10 и 20 процента по гърдите, краката и врата.

Всички организатори на тази нелепа акция трябва да понесат своята отговорност, която не са проявили при планирането и провеждането на мероприятието. Днешният инцидент показва за пореден път некомпетентност и безхаберие в навечерието на един от най-хубавите празници - Деня на детето, пише още в декларацията на БСП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във