Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП иска изслушване на Борисов, ГЕРБ вика вътрешния министър

ГЕРБ поиска министърът на вътрешните работи да даде информация за протестите. Предложението направи от парламентарната трибуна заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов. Искането му дойде след декларациите по темата в началото на пленарното заседание.

От БСП поискаха пък изслушване на премиера Бойко Борисов. Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще информира министър-председателя.

Днес ние не се регистрирахме в зала. Този парламент няма никаква политическа логика е напълно безсмислен. Това каза народният представител от БСП Александър Симов в декларация от името на група. Той посочи, че заседание днес има заради ГЕРБ и "Обединени патриоти". Декларацията ми е посветена на това, което се случи снощи. "Тъй като днес чух много интересни политически интерпретации", каза още Симов.

Той заяви, че протестиращите не са лумпени. "Вместо протегната ръка, протестиращите получиха думи като лумпени, стадо и какво ли не. Това са думите, които родиха насилието. Това са думите, които ни докараха до там, че само полицейските палки ви пазят от народната любов. Продължавам да подкрепям усилията на протестиращите да постигнат оставка. 127 подписа събрани за проекта на Конституцията", каза още Симов. "Моля ви отървете се от тези мъки - оставка", каза още Симов.

ГЕРБ прекъсваха декларацията на БСП с тропане по банките. Председателят на парламента Цвета Караянчева им направи забележка.

Декларацията бе направена в началото на пленарното заседание. По програма депутатите трябва да се занимаят с промените в Изборния кодекс и оставките на Данаил Кирилов и Стефка Стоева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във