Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП и Радев се опитват да подменят законно избрано правителство, смята Спас Гърневски

 БСП и президентът се опитват да прикрият една акция срещу демократичния процес в страната с опит да бъде подменено законно избрано правителство и правителство, което има конкретна програмна за изпълнение, която най-вече дава видими резултати. Това каза депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски пред Нова телевизия.

Гърневски коментира думите на президента, според когото, който иска да управлява, трябва да предложи високо компетентни, образовани и почтени хора.

„Това е видно от управлението на ГЕРБ в големите градове, където живеят интелигентни хора и те преизбират тези власти, защото видимо там, където се създават конкретните условия за бизнес и развитие, резултатите са налице. Там, където навремето им се предлагаха магистрали, които те критикуваха, казваха, че не ядат асфалт – там изоставането е видимо. България ще стане нормализирана  европейска държава, когато във всички области приемат това, което създадоха София, Пловдив и Варна”,  каза депутатът. 

По повод на констатацията на президента, че българската демокрация губи позиции и свободата на словото е обект на преследване, Гърневски каза: „Речта на г-жа Нинова по време на Конгреса и вчерашната реч на президента са недвусмислени – грубо посегателство върху разделението на властите в страната. И от трибуната на НС беше направен невероятен натиск срещу независимата съдебна власт, прокуратура, следствие. Президентът вчера също си позволи да препоръчва на прокуратурата къде да ходи и какво да прави”.

Вчера Раден заяви, че през последната година правителството е изхарчило "изкуствено формиран излишък" по непрозрачен начин и без критерии. Обществото не е реагирало на отпуснати 500 млн. лв. за укрепване на язовири и затова кабинетът решил да отпусне без обществена поръчка 1.3 млрд. лв. за магистрала "Хемус". 

Радев призова Антикорупционната комисия и прокуратурата и МВР да "навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта".  Президентът настоя службите да проверяват връзките на политици с шефове на фирми, които печелят крупни обществени поръчки. "Ако това не стане, разпадът ще продължи" 

Той цитира последни данни на БНБ за катастрофа при чуждестранните инвестиции. Според него затварянето на предприятия е трайна тенденция. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във