Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП и ПП са изчистили разминаванията си в споразумението

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че очаква до края на деня окончателния вариант на коалиционното споразумение. "Днес до края на деня ще го имаме окончателния вариант", каза Нинова. Тя не пожела да отговори на въпросите, свързани с броя на министерствата, които евентуално БСП би получила. От думите ѝ стана ясно, че вчера е била проведена среща с "Продължаваме Промяната", по време на която критичните бележки са били изчистени. Лидерът на социалистите съобщи, че между БСП и мандатоносителя вече нямало разминавания.

"При нас още вчера са изчистени допълнителните въпроси. Чакаме одобрението на другите, за да можем да излезем пред Националния съвет със сериозно предложение", обясни Нинова. Тя уточни, че разминаването е било в обособената законодателна програма на бъдещото мнозинство, където е имало пропуски най-вече в социалната сфера. Сред тях тя визира увеличението на майчинството, безплатните лекарства за деца, плащанията за второ и трето дете.

Соцлидерката информира, че Националният съвет на партията, от който се очаква да одобри бъдещото коалиционо споразумение, ще бъде насрочен в момента, в който от БСП получи от мандатоносителя окончателния вариант на документа.

Председателят на ПГ "Продължаваме Промяната" Андрей Гюров каза, че очакват в най-скоро време да имат окончателно споразумение. Той обясни, че не са големи разминаванията между партиите. "Както вече многократно сме казвали имаме много добро съгласие по над 90 процента от точките. Останали са някои неща, които трябва да бъдат доизяснени. В момента сме период на преговори, доуточняване", добави депутатът. Гюров нито отрече, нито потвърди формулата за управление на бъдещата коалиция и разпределението на министерствата в нея.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във