Банкеръ Weekly

Общество и политика

БСП и ГЕРБ се скараха заради общинарка

Румяна Гьорева

ГЕРБ и БСП се счепкаха и заради пернишката общинарка, изобличена в конфликт на интереси. Два дни (на 9 и 10 август) двете партии се замеряха с декларации, обвиняваха се в наглост и лъжи, и си вадеха "кирливите ризи". При това този път дори и кило суджук нямаше. Ощинската съветничка Румяна Гьорева регистрирала като съсобственик Частна детска градина "Вълшебна къщичка" ООД, която две седмици след създаването си спечелила право за ползване на половината от сградата на общинската ОДГ "Пролет" под наем. Решението за отдаване под наем е на Общинския съвет на Перник, в който самата тя членува.

БСП безапелационно поиска оставката на пернишката кметица Вяра Церовска и на председателката на общинарите от ГЕРБ Гьорева. От червената централа обявиха, че "случилото се там показва още едно от лицата на партия ГЕРБ - ярък цинизъм и конфликт на интереси, който дели децата на държавни и частни". Това бил поредният пример на "модела ГЕРБ" за употреба на властта в лична полза: в Перник той е разделената детска градина, в Добрич той е суджукът...

От ГЕРБ не останаха длъжни на социалистите и още същия ден излязоха с декларация. "Крадецът вика: Дръжте крадеца!", пишат хората на Борисов и твърдят, че скандалът е измислен. "Подобни призиви за оставки и несполучливите опити на БСП за измислянето на паралелна реалност, която им се привижда само на тях, са пълен цинизъм. Няма да позволим компрометирани политици, участвали в разбойническата приватизация и разграбването на България, да фабрикуват измислени негативни оценки за ГЕРБ", се казва още в декларацията.

"Ако да показваш нарушаване на закона и лично облагодетелстване от властта, е наглост, то ние ще продължим да бъдем нагли", отговори на 10 август във Фейсбук лидерката на БСП Корнелия Нинова. "ГЕРБ твърдят, че хората виждат направеното от тях, защото то се ползва от всички. Питаме: откраднатите милиони от ремонта на НДК, за което има повдигнати обвинения, раздадохте ли ги на всички, или ги ползвате двама-трима души? Четири тона суджук яде ли го целият български народ, или само определени хора със здравословни проблеми, заради които той е подготвен по специална рецепта от еленско месо?", отбеляза тя. По думите й "тежката разделителна линия" между БСП и ГЕРБ не е "паралелната реалност", която социалистите уж създавали, а паралелната държава, която  "съществува и краде от българския народ 10 млрд. лв. годишно".

Всъщност от българския народ крадоха и крадат и едните, и другите. Примери колкото щеш и ако има някаква въпросителна, тя е кой краде повече и по-безогледно.

Междувременно Гьорева обяви, че се отказва от намеренията си и ще дари ремонтираното крило на детската градина на общината в Перник. Не ще го върне, а ще го дари, сякаш сама го е строила из основи!

Facebook logo
Бъдете с нас и във