Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП и ГЕРБ ликвидираха възможността България и Европа да получават пряко газ от Русия

Правителствата на ГЕРБ и БСП ликвидираха на този етап възможността България и Европа да получават пряко газ от Русия. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти.

„За проблемите в енергетиката държа дебело да подчертая, че от АБВ още март месец предупредихме, че действията и бездействията на правителството ще доведат до това България да не може да изпълни ангажимента си на 1 януари следващата година да имаме тръба и да се реализира "Турски поток". Казвам го с болка, с гняв. Правителствата на БСП и ГЕРБ ликвидираха на този етап възможността България и Европа да получават пряко газ от Русия и да не плащаме транзитна газ на Турция", обясни Петков.

По думите му това правителство на Борисов е основен фактор за непострояването на тръбата на "Турски поток", със забавянето на процедурата. Той посочи, че страната ни няма определен изпълнител и по този начин България играе ролята на обрания мек спусък на пистолета на челото на Русия за принуда тя да преговаря с Украйна, за да не остане Европа без газ. „Това българско правителство го прави съвършено съзнателно“, подчерта лидерът на АБВ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във