Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП и ДПС обвиниха Близнашки в мащабни политически чистки

Над 400 души са били уволнени от служебното правителство на различни нива през последните три месеца. Това заяви в парламента Мая Манолова от БСП.

„Още от първите дни на вашето служебно управление обещанията бяха забравени и се развъртя истинска служебна метла. Въпросът, уважаеми господи Близнашки, е Кой! Кой стои зад тези уволнения? Кой предложи новите назначения? Основно кадри на ГЕРБ", попита Мая Манолова.

Лютви Местан също заяви, че не е работа на служебния кабинет да провежда мащабна политическа чистка и политическа репресия.

„Защото отговорността за действията на служебния премиер е единствено на държавния глава. С тези действия вие дискредитирахте и президента Росен Плевнелиев. Вие просто бяхте една маша. Зад претенцията ви на конституционалист струи и извира фигурата на най-слабия служебен премиер и най-слабият премиер в историята на България", каза Местан.

„Защо ли никак не съм изненадан от въпроса, който повдигате. Защото това беше вашият предизборен рефрен. Цялата предизборна кампания се крепеше върху твърдението за страшните чистки, предприемани от служебното правителство", отговори Близнашки.

"Всичко на всичко, господин Местан, ще ви отговоря конкретно, ще дам обяснения. Защо се вълнувате толкова?! Всичко на всичко бяха уволнени 218 души. Без изключения, на мястото на освободените от длъжност по преценка на преките ръководители, са назначени доказани професионалисти с предишен опит в същите административни структури. И всичко това се наложи, защото в продължение на цяла година се извършваше една мащабна чистка от правителството на Пламен Орешарски в държавната администрация", каза Близнашки.

Facebook logo
Бъдете с нас и във