Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП е мобилизирана да бъде първа политическа сила на предстоящите избори, твърди депутат

"Има решение на Изпълнителното бюро да предложи на Националния съвет на БСП изключването на Георги Гергов. Това не е тема от днес, но днес беше финалната дискусия по отношение на действията и поведението на Гергов. БСП-Пловдив дава противоречиви сигнали, защото широката членска маса и редовият социалист харесва линията на партията на ново лице и нов начин за правене на политика, червените линии на партньорство със статуквото". Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България“ Стефан Бурджев по Евроком относно днешни решения на Изпълнителното бюро на БСП, между които и казуса с Гергов.

Депутатът обясни, че работната група по въпроса с изключителни усилия е успяла да направи срещи с абсолютно всички организации в област Пловдив и е изнесла своя доклад днес пред членовете на ИБ. "Решението е взето на база, а не на личността. Въпросът е в пазенето на престижа и авторитета на партията", коментира още той.  

За организационната реформа в партията Бурджев поясни, че 31 координатори на БСП, които ще бъдат назначени по областните структури на партията съответстват на 31 многомандатни избирателни райони.

"Това е процес на децентрализация - тези координатори са свързващо звено между централата и партията, посочени са от регионалните структури." По думите му по този начин се децентрализира администрацията на "Позитано" и може да се действа по-бързо и ефективно по регионите.

Бурджев показа убеденост, че макар и с малко, левицата към момента би повела на избори пред ГЕРБ. „Социологията не хваща купения и корпоративен вот“, смята той и посочи начина за преодоляването им: "Само високата избирателна активност може да даде представителност на тези групи в обществото, които искат да сменят статуквото".

Левият депутат разкри и нагласата на БСП. "Цялата партия е мобилизирана да бъде първа политическа сила на предстоящите избори. През последните четири години сме единственият алтернативен политически субект. Скоро ще представим и предизборната ни платформа пред обществото", каза още Стефан Бурджев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във