Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: Цветанов напуска парламента, за да остане във властта

Събитията от последните два дни доказаха тезите на БСП от последните две години. Цветан Цветанов напуска парламента, за да остане във властта. Това не е морален акт, нито осъзната отговорност, а прозрачен трик за опазване на влияние. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на БСП Крум Зарков пред медиите.

"Назначението на д-р Даниела Дариткова за председател на парламентарната група на ГЕРБ е доказателство за това. "Тя е верен последовател на г-н Цветанов. По тази причина и другите коалиционни партньори са толкова спокойни. Те знаят добре, че нещо уж се променя, за да остане същото. Това важи както за явните, така и за скритите коалиционни партньори. Оставката на г-н Цветанов е формална. За нас тя е политически фалш", изтъкна Крум Зарков.

Според него въпросната оставка  доказва и друго твърдение на БСП, което тя упорито отстояваше по време на дебатите по Изборния кодекс в НС- че в България демокрацията е под заплаха. "Доказателство за това е фактът, че политик, загубил политическо доверие, свален от всички постове, които е заемал, чрез скандали и обществен натиск, може да е председател на предизборен щаб. Това е възможно само в онези страни, в които изборният резултат не зависи толкова от общественото мнение, колкото от онези, които организират изборния процес", посочи Зарков. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във