Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: Борисов и ГЕРБ си отиват

Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото. Борисов и Цветанов са на финала, ние сме бъдещето. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в с. Баня.  

Лидерът на БСП определи смяната на министри като безсмислена: "Ние не коментираме личните качества на този или онзи кандидат, а казваме, че това няма да промени системата, няма да промени политиката."

Парламентарната група на социалистите открива есенния политически сезон с пет законопроекта. През тази седмица ще бъде внесен проектотекст " срещу двойните стандарти на храните", съобщи Нинова, разяснявайки, че той е изготвен с участието на Националното сдружение на земеделските кооперации. Ще бъде внесен и законопроект за българско производство и търговските вериги, разработен заедно със Съюз "Произведено в България"

БСП ще лансира и закон за управление на държавните предприетия, както и проект за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със Съюза на тракийските дружества в България.

Освен това "червената партия" предвижда внасянето на законопроект за борба с домашното насилие. "Ние бяхме против Истанбулската конвенция, не тя може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство и за това внасяме поредните промени в него, с които да защитим жертвите от насилие", обясни соцлидерката. 

Нинова добави, че 20 народни представители от левицата ще бъдат в парламента. Те щели да отстояват червените позиции и да дават мнение по внесените законопроекти. Другите продължават обиколката си, за да представят "Визия за България", която вероятно ще прерасне в програма за следващите избори. 

В интервю за БНР говорителят на парламентарната група Елена Йончева също прогнозира, че ГЕРБ си отиват. "Политическият разговор трябва да бъде не просто кой ще седне на мястото на ГЕРБ, а какво ще се случи от тук нататък", коментира Йончева. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във