Банкеръ Daily

Общество и политика

БСП: Бедността убива България

БСП ще продължи да се бори за правата на хората на труда. С тези думи социалистът Калоян Паргов откри митинга на левицата по случай Международния ден на труда (1 май). 

"Бедността убива България. Хиляди малки градове и села загиват. Загиват, защото нямат поминък", посочи Паргов. По думите му тези процеси продължават трето десетилетие. 

Той добави, че ГЕРБ и Обединените патриоти са започнали да отстъпват от своите щедри обещания за по-високи доходи след изборите. Паргов е на мнение, че въпросите около растящите цени на газа ще останат без отговор. Председателят на БСП-София обеща, че левицата ще продължи да се бори срещу бедността в България. 

Лидерът Корнелия Нинова заяви, че мисията на БСП е справедливостта. "В 21-ви век съществува нова, модерна експлоатация на труда. Не се изплащат заплати, осигуровки. Тези несправедливости са следствие. Истинската причина е съществуването на паралелната държава. В тази държава се дава път на онези, които крадат и богатеят на гръба на своя народ", подчерта Нинова.

"Нашата битка не е за един ден, не е, за да се уредим ние и нашите близки. Това е битка за дълъг път. Това е битка срещу крещящата несправедливост, че ако си роден беден, ще умреш 10 години по-рано", каза още председателят на БСП.

Нинова отбеляза, че управляващите се опитват да я купят с постове във властта. По думите й обаче тя няма да се поддаде, тъй като по този начин ще разочарова хората, които са гласували за левицата на изборите през март. 

Множество социалисти от София и страната се събраха на  пл. „Народно събрание”. Те продължиха с шествие до Борисовата градина, където бе отбелязан празникът на левия печат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във