Банкеръ Daily

Общество и политика

Броят на установените случаи на коронавирус у нас вече е 107

Общият брой на установените случаи на заразени с коронавирус у нас вече е 107. В следобедните часове стана ясно, че има два нови случая от Пловдив, два - в Смолян и седем - в София. Това съобщи началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на щаба. По-късно в телевизионно интервю той посочи, че има още две регистрирани положителни проби.

Новите два случая от последните часове са от София. По думите на ръководителя на щаба и двамата заразени са с много леки оплаквания и са под домашна карантина. 

Междувременно беше съобщено, че четирима български граждани са заболели от коронавирусната инфекция в Италия и са приети в болница в областта Емилия-Романя. По данни на генералното ни консулство в Милано единият от тях е в тежко състояние. Регистриран е и случай на заболял италианец, роден в България, съобщиха от МВнР.

Починалите от заразата у нас до момента са трима. В България обаче не се предвиждат допълнителни рестриктивни мерки във връзка с пандемията, взетите към момента са достатъчни, смятат от оперативния щаб.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във