Банкеръ Daily

Общество и политика

Бригаден генерал Красимир Станчев пое НСО

"Длъжността началник на НСО е заредена с огромни изисквания относно ефективното функциониране на тази важна за националната ни сигурност служба. Тя е заредена и с много високи очаквания за надграждане на постигнатото от вашите предшественици. Знам, че няма да ви е лесно, но съм убеден, че с вашите професионални компетенции, лидерски умения и мотивация и най-вече с подкрепата на целия личен състав на НСО, ще можете да отговорите на високите предизвикателства, които произтичат от тази длъжност.“Така се обърна президентът Румен Радев към новия началник на НСО, който встъпи в длъжност.

Държавният глава определи назначението като заслужено признание и оценка за професионалните качества и компетенции на бригаден генерал Красимир Станчев.

„Един ръководител никога не е такъв сам, той винаги държи на подкрепата на най-близките нему и на колегите си. Трябва всички заедно да положим неимоверни усилия, за да продължим развитието на Службата в нейното най-добро амплоа и в активните й международни връзки. Службата е въпрос на отговорност и ще положа усилия мъдро и разумно да я ръководя“, увери Станчев, като се обърна с думи на благодарност за доверието на президента и на екипа на Националната служба за охрана.

На церемонията в НСО присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, ръководителите на специалните служби, представители на ръководството на МВР, на Министерството на отбраната, на командния състав на Българската армия и на Администрацията на Президента.

Facebook logo
Бъдете с нас и във