Банкеръ Weekly

Общество и политика

БРИБАНК СМЕНЯ ЛИЦЕТО СИ

Катя Михайловска - съпруга на заместник-министъра на икономиката Христо Михайловски, е най-вероятният наследник на Красимир Ангарски на поста председател на управителния съвет на БРИБАНК. Вестник БАНКЕРЪ съобщи още преди две седмици, че президентският съветник Ангарски се оттегля от банката. Очаква се новият мениджърски екип на кредитната институция да бъде избран до средата на тази седмица от надзорния й съвет.


На 7 април общото събрание на БРИБАНК реши в надзора й да останат Агрохолд на Валентин Златев и фирмата Бост, зад която стои прокуристът на банката Светослав Божилов. Новият член на надзорния съвет е Медикус-КСЛ Трейдинг - дружество, контролирано от бизнесмена Славчо Христов - собственик на ресторант Олимп, който стана и председател на надзора. В началото на седмицата въпросната фирма стана акционер на банката, като придоби 1.5% от капитала й до 20 млн. нови лева.


Общото събрание промени устава на банката и даде право на надзорния й съвет в срок от пет години да взема решения за увеличаване на капитала до 50 млн. лева.


Акционерите приеха баланса и отчета за приходите и разходите на банката за 1999 г. и взеха решение цялата й печалба от 470 хил. лв. да бъде раздадена като дивидент. Специализираното одиторско предприятие Бул Одит бе избрано да провери и да завери счетоводния отчет на кредитната институция за 2000 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във