Банкеръ Daily

Общество и политика

Босите краченца на Радев няма да му разрушат имиджа, твърди PR експерт

Ние в България сме гледали толкова политическо порно, че едни боси краченца не са нищо. Това няма да разруши имиджа на президента. Това коментира PR експертът Арман Бабикян по повод снимката на Десислава и Румен Радеви, на която държавният глава е бос и по потник. 

Снимката беше качена в мрежата от едно от децата, поканени от първата дама на гости в резиденция „Бояна”, защото Радева била трогната от личната история на момчето и момичето, които живеят при изключително лоши условия и сами се грижат за болните си родители. Фотосът стана повод за разпалени коментари в социалните мрежи и отново раздели обществото. Едни смятат, че държавен глава не може да си позволи да се снима бос и по потник, а други - че е изглежда като повечето хора, когато са си вкъщи. 

„Това не е благотворителност. Отново се лови риба и се дава на гладните, вместо да се научат гладните сами да си я ловят. Можеше просто да се отделят пари за стипендии на двете деца”, заяви PR специалистът Ива Екимова пред Нова телевизия.

Нейното мнение сподели и Бабикян, като заяви, че не е било редно децата „да се водят като Алиса в Страната на чудесата”. Вместо това трябвало президентската двойка да бъде изпратена в родния дом на гостите си.

Екимова определи неформалната снимка от двора на резиденцията като „отчайваща неподготвеност”.

„Очаквахме да видим градация и първото семейство да покаже, че се допитва до своя екип и има официален фотограф”, коментира още Екимова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във