Банкеръ Daily

Общество и политика

Боршош предлага да се дават по 650 лв. за неприето в градина дете

Новият зам.-кмет по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" към Столична община Мирослав Боршош обясни, че много би искал той и екипът му да формират пакет от 650 лв. за неприето дете в градина и ясла още тази година.

"Представете си, че живеете в "Младост" и там няма място за вашето дете. Според тази наредба мястото, което ще ви предложим, е Панчарево. Когато не го приемете, оставате без тези средства. Наредбата трябва да се промени тотално и да има много сериозен разговор с политическите сили", категоричен е Боршош.

Той допълни, че ще премахнат много от досегашните критерии за получаване на помощта.

Строителството на детски градини в София не може да реши проблема с местата, смята новият зам.-кмет на града. Според него са необходими промени в наредбите.   

"Извън детските градини са близо 14 000 деца, защото има около 3500 деца, които са в частни детски градини и ясли. Те също не са получили своите места", коментира Боршош пред бТВ. За него, когато предлагаш едни и същи решения, не може да искаш различен резултат.  

"Предишното правителство определи помощ от 291 лв. за всеки, който не е влязъл в градина. Наредбата, която казва кой ги получава, е много тежка. Първата ни работа е тези пари наистина да стигнат до родителите", обясни зам.-кметът. По думите му общината трябва да отдели не по-малко от 35 млн. лв.

Делото за НДК беше атака срещу мен от един некадърен политик - Лиляна Павлова. Това е честният ми отговор. В рамките на една седмица се искаше да се раздадат едни пари на строители и да се проведе един ремонт, който нито аз, нито екипът ми искаше, защото имахме големи съмнения. Тогава бях уволнен от нея. Това разкри бившият шеф на НДК и сегашен зам.-кмет на София.

"Не смятам, че моето реноме и репутация бяха накърнени, защото хората ми дадоха оценка за всичко, което съм свършил. Сблъсъкът с един некадърен човек не бива да ни отказва от целите ни и от това, което искаме. Тя е в историята, това е един приключен етап", коментира още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във