Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисовата градина няма да бъде застроена, обеща Фандъкова

Възстановен е старият блясък на Розариума в Борисовата градина. Интересна е историята на градината и тя може да бъде прочетена на таблата, които са поставени по алеите." Това каза при посещението си на обекта столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пространството, което е възстановено е на площ около 3 декара, изградени са алеи, осветление и поливна система. Засадени са 2000 рози от различни видове, а поставените табелки пред тях дават информация за отделните видове. Инвестицията е на стойност от 780 хиляди лева.

"Предстои и обсъждане на изработения подробен устройствен план на Борисовата градина. Журито е избрало най-консервативния вариант. Планът е гаранция за това, че и в бъдеще паркът няма да бъде застрояван. Личната ми позиция е, че Борисовата градина трябва да се запази във вида, в който е създаден", каза кметът.

Това, за което ще настоява, са промени в проекта, които да гарантират запазването на парка в сегашния вид. Фандъкова посочи, че не приема предложението на архитекта за изграждане на климатично училище.

"Ще настоявам да се запазят обектите на „Спортна София“ и конната база на мястото, на което са в момента", каза още кмета и добави, че съществуващите стадиони трябва да бъдат реконструирани, но не и разширявани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във