Банкеръ Daily

Росен Плевнелиев:

Борисов заслужава подкрепа

Според него гражданите не се интересуват от това какво е управлението, а дали политиците са спазили обещанията си

Бойко Борисов заслужава стисната ръка и подкрепа за това, че пое отговорност в тежък момент, заяви в интервю за БНР президентът Росен Плевнелиев. Той подчерта, че Борисов ще бъде първият български министър-председател, който ще има втори мандат в най-новата история на България.

Държавният глава посочи, че изминалият месец е бил „месец на много трудни и тежки компромиси“, и подчерта, че те не са били направени в името на властта, а в името на България.


„Всъщност това, което виждаме, е едно отговорно отношение на различни политически формации, които жертваха немалко, но постигнаха съгласие по определени приоритети в името на повече стабилност в България“, обобщи президентът.


В същото време Росен Плевнелиев не скри своето разочарование, че в парламента не е имало повече дебати по програмната декларация, както и повече изказвания от страна на тези, които подкрепят правителството. Според него гражданите не се интересуват толкова дали ги управлява ляво, дясно или правителство от центъра, а се интересуват от дадено и спазено обещание.

"Тази принципна основа, която е поставена, ясно коалиционно споразумение, ясно споразумение за подкрепа от АБВ, ясна декларация за подкрепа от Патриотичния фронт. Тази програмна декларация, която вече е публична, да намери и своята реализация", каза още държавният глава.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във