Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за снимките от дома му: Нашите политически противници днес удариха дъното

Премиерът Бойко Борисов коментира неговите снимки, публикувани в социалните мрежи. За кадрите се твърди, че са направени в спалнята на премиера.

"Нашите политически противници днес удариха дъното. Омразата към нас започна от момента, в който извадихме страната от една орбита и със закупуването на самолетите F16 я прехвърлихме в друга", заяви Борисов по време на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. До премиерът беше и председателят на парламента Цвета Караянчева. 

"То не бяха тоалетни, спални, манипулации. По-скоро въпросът е защо и защо сега се прави, а не преди изборите?. Защото юли месец е важен месец, очакваме да отпадне механизма, България върви уверено към влизането в еврозоната, което значи и парична независимост.  Какво получаваме? Компромати и манипулации! Аз всеки ден предупреждавах, че това ще се случи. В учебниците на КГБ е написано, че трябва да създадеш такъв компромат, с който да отвратиш и самия герой на снимките", каза премиерът. 

Според него всичко това е нагласено още преди година, тъй като тогава мокетът в спалнята му бил такъв, какъвто е на снимките. „Оставаше само едно малко момченце да има до мен на спалнята. Това ли е демокрацията?”, каза още премиерът.

"Станахме неугодни, когато извадихме България от една орбита и я пратихме директно с придобиването на F-16, Блок 70 в истинската евроатлантическа общност. От тогава се появи омразата – много ярка, много силна.", коментира Борисов.

Скандални снимки се появиха по-рано през деня в сайта „Афера“. На една от тях се вижда, че премиерът Бойко Борисов най-вероятно спи, а на фотосите ясно личи как в нощното шкафче има пачки с 500 еврови банкноти и златни кюлчета, а отгоре оръжие.

През деня беше съобщено, че въпросните снимки са пуснати от същия имейл адрес, който е изпратил и скандалния запис, в който Борисов говори цинизми и който в момента се проверява. На пръв поглед изглежда, че снимките са правени на едно  и също място – спалня, но по различно време. 

"Радев (президентът Румен Радев - бел. ред.) ме следи с дрон, който му е подарен от Китай", заяви Борисов.

"На форума в Давос ни демонстрираха как се правят компромати. За такива цели са създадени цели звукозаписни студия”, обясни премиерът. 

Борисов коментира и изтеклия преди дни аудиозапис, за който се твърди, че е телефонен разговор между него и неизвестен събеседник.

"Всички от ГЕРБ са с мен от 20 години и могат да кажат дали пия, камо ли да фъфля”, увери министър-председателят и допълни: "Опитаха се да пуснат компромат и за Цвета, та тя да си тръгне. Тя е една от малкото, които се карат с мен. Очакваха с компромати да си тръгне тя и цялата кърджалийска организация".

Facebook logo
Бъдете с нас и във