Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за руското гражданство: Путин трябва да знае, че се шегувах

Много внимателно се наблюдава всеки къде и какво се говори по темата за тероризма. Това каза коментира премиерът Бойко Борисов пред българските кореспонденти в Мюнхен, където взе участие в конференция по сигурността.

"Системите ни, които са изградени заедно с партньорските ни служби, са перфектни", заяви премиерът. По думите му британската му колежка Тереза Мей го е помолила независимо от развитието на Брексит, да остави службите да работят.

"Трябва да се върви напред в отношенията", заяви Бойко Борисов по повод изострените отношения между Турция и Германия.

Относно предложението на говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова той да получи руско гражданство и да гласува на президентските избори в Русия, Борисов заяви, че с президента Владимир Путин винаги е бил в добри отношения. "Той би трябвало да знае, че има много вицове, особено за избори. Аз се пошегувах", каза премиерът.

Премиерът коментира и скандала с поисканата оставка на шефа на НЗОК от здравния министър Кирил Ананиев.

"Виждал съм се с Плочев и сме разговаряли. Тази тема ми се вижда страна. Като се прибера ще ги поканя на среща и ще видя какво става. Милиарди се вкарват в здравеопазване и все има дупка. А доколкото помня проф. Плочев бе предложен от Николай Петров, а аз имам принцип всеки министър да си работи със свой екип. Ще проведем разговор за оставката и ще видим. Редно е новият министър да си доведе свой екип. Това, което прочетох за заплахи, ще го проверя, като се прибера", обясни Борисов.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във