Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за развода с Цветанов: Той си има ново семейство, а при мен останаха децата

Премиерът Бойко Борисов коментира лаконично старта на новия политически проект на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов. 

"Няма да коментирам Цветанов, да вземе колкото иска гласове", заяви Борисов, който посети новия катедрален храм „Свети Кирил и Методий“ в Ловеч. След това министър-председателят се отправи към предприятие за производство на мебели.

"Ние сме били 20 години заедно, това е като един брак. Лоша дума няма да кажа. Пожелавам му успех. Ние сме като едно семейство и след 20-годишен брак сме се разделили. Той си има ново семейство, а при мен останаха децата", обясни лидерът на ГЕРБ.

На 27 септември Цветан Цветанов учреди партията си "Републиканци за България". Бившият втори в ГЕРБ определи проекта си като промяна в начина на управление и прозрачност в управлението. Той изтъкна, че  през последната една година наблюдаваме липса на посока. А протестите през последните 80 дни са енергия, натрупана от липсата на решения за страната.

Той подложи на критика стила на управление на Бойко Борисов, уверявайки, че политическият му проект и България няма да се управляват от джипка, безотчетно и без прозрачност. Освен това Цветанов отново обяви подкрепата си за оставка на правителството и провеждането на предсрочни парламентарни избори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във