Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за проекта на Слави: На думи е лесно

На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно, каза министър-председателят Бойко Борисов по повод евентуалния политически проект на Слави Трифонов

"Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия и тогава става ясно колко трудно става. Ако е голяма партията, например ГЕЕБ има 1200-1300 само общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри , депутати, шефове на агенции, заместник-областни управители, кметове, зам.-кметове. От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш", попита Борисов.

Той добави: „Един да те издъни, месеци наред се обясняваш. И казват: „Това е управлението на ГЕРБ”. Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. Но му пожелавам успех, това е демокрацията”.

Вчера Слави Трифонов изпрати отворено писмо, в което намекна, че стяга партия, която да участва в управлението на страната. Шоуменът твърди, че "от днес започва да търси талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша".

Трифонов уверява, че ще направи всичко възможно да намери такива. И обещава "Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа. Защото няма такава държава, но има такъв народ".

Ето пълния текст на писмото на Трифонов без редакторска намеса:

Доказателствата за некадърността и неморалността на сегашната политическа класа са постоянни. За съжаление бих казал – ежедневни. Тъжна, тъжна, тъжна работа. Постоянната демонстрация на некомпетентност и арогантност, от страна на политическата класа са основателен повод, а пък има три милиона и половина основателни причини, да заявя следното: Референдумът продължава и това продължение неминуемо ще доведе до отвоюване от страна на народа на гражданските му права.

 

 

Ние от инициативния комитет смятаме, че хората, които представляват държавата, родината и нас самите, не притежават нито необходимия капацитет, нито необходимите качества, нито необходимия морал за да бъдат наречени политици и държавници. Но това не означава, че няма такива българи. И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи. Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа. Защото няма такава държава, но има такъв народ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във