Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за пореден път унижи българския парламент, подчерта Христо Иванов

Снимката е илюстративна.

Лидерът на "Да, България!" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов определи като абсолютен позор факта, че управляващите днес не се явиха в пленарната зала и провалиха извънредното заседание на парламента. Премиерът Бойко Борисов продължава дългогодишната си практика да унижава българския парламент, да неглижира суверена, защото парламентът е представителство на суверена, смята Иванов.

"Днес Борисов се скри от изслушване, скри се от хората", заяви съпредседателят на "Демократична България" пред репортери, докато демонстранти замеряха сградата на Народното събрание с яйца и домати.

"Нашите младежи от „Демократична България“ го призоваха да дойде и да се извини за отношението към протестиращите, особено на младите протестиращи, на които каза, че не може да се управлява България без него и им каза, че 16 милиона ще променят гледната точка към това, което се случва, и да си подаде оставката“, изтъкна Иванов.

"Искам да попитам Борисов кога ще разкаже за своите отношения с Маджо, кога ще бъдат разследвани концесиите, които получават по Черноморието фирми, свързани със СИК, защото ние сме готови да ги ревизираме. Борисов и Валери Симеоново готови ли са да го направят?", посочи Христо Иванов, допълвайки, че е пред парламента, за да подкрепи протестната акция на младите активисти на „Демократична България“

Малко по-късно сградата на парламента бе обграден от жива верига на протестиращи младежи.

Facebook logo
Бъдете с нас и във