Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за оставката на Цветанов: Доверието в нас по много теми го няма

Премиерът Бойко Борисов обяви категорична победа на ГЕРБ на изминалите евроизбори. С оставките в БСП основните им опоненти са го потвърдили. "Скромността изисква да си мълчиш. Има платени хора - социолози и политолози, които обикалят студиата и коментира. Оставяме им тази възможност", бе коментарът му за вота.  

Запитан за оставката на Цветан Цветанов, той отбеляза, че това е било негово желание.

"Както той каза, доверието в нас по много теми го няма. Като го няма, тогава това е едно правилно решение", обясни Борисов.  

При разговора им Цветанов е отказал предложението да напусне ръководните постове в партията и да ограничи медийните си изяви. От изявлението на Бойко Борисов се разбра, че Цветанов вече не е и редови член на ГЕРБ. 

Наследник на Цветан Цветанов на зампредседателското място в управляващата партия ще бъде избран след свикване на конгрес. Партийният форум ще се проведе на 7 юли. Тогава ще бъде освободена и Румяна Бъчварова от поста ѝ в Изпълнителната комисия на ГЕРБ, тъй като става посланик в Израел. 

След отстраняването на Цветанов повече власт ще бъде разпределена в Изпълнителната комисия. За ролята на доскорошния "втори" в партията Борисов каза следното: "Дайте да си говорим за сериозно по тези теми. Всеки има роля, така че дотолкоз. Когато влязох в изборите и направих ГЕРБ, имах 90% рейтинг. И магаре да бях вързал за депутат, те ще го изберат. Хайде стига с тези глупости сега..."

Facebook logo
Бъдете с нас и във