Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: За никой не е правено толкова, колкото за военните пилоти

В последните години в нашето управление на българските военни летци са дадени стотици милиони. Осигурени са им най-скъпите и най-модерни самолети тип "Спартан", най-скъпите и произведени единствено за България „Пантер”-и, най-скъпите и модерни хеликоптери „Кугър”. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Повод за коментара е, че вчера пилотите решиха да не изпълняват учебни полети, а само тези, които са в рамките на задълженията ни по така наречената мисия по „Еър Полисинг” - охрана на границите на НАТО. Пилотите масово са докладвали, че не се чувстват психологически подготвени да летят. Заради случая се проведе спешна среща и в Министерството на отбраната.

"Във всички сектори на държавата сме дали огромни пари, за да ги стабилизираме – и в икономиката, здравеопазването, държавата се нуждае изключително от нови влакове и какво ли не още. Моите уважения към неразположенията им (на военните летци – бел.ред.), времето е лошо и мен ме е страх да летя на такова време, но летя, когато има задача", каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той съобщи, че е говорил с военния министър Красимир Каракачанов, който му казал, че нещата са решени. 

„Колкото за българските военни летци е направено, за никой друг не е направено. Надявам се искрено да няма и външна намеса, защото няма да е честно. Нашите правителства досега са плащали по стотици милиони евра за българските летци и съвсем малко за българските сухопътни сили, за българските моряци и всички останали”, каза още Борисов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във