Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за катастрофите: Не мога да сложа милиционер на всяка дупка

Не мога да сложа милиционер на всяка дупка и на всеки, които не иска да спазва закона. Ако наситим всичко с полиция, ще кажете, че ви контролираме. И обществото трябва да упражнява контрол. Това бе коментарът на премиера Бойко Борисов за пътните инциденти от последните дни, при които пострадаха и деца. Министър-председателят лаконично посочи, че правителството би подкрепило мерки за подобряване на работата на НСО, но отказа да изкаже по-детайлна позиция по темата. 

Все още има опасност за живота на 14-годишното момче, което в четвъртък беше блъснато от автомобил на Националната служба за охрана в София. Очаква се в понеделник детето да претърпи първата операция, съобщи Антон Луков от пресслужбата на болница „Св. Анна“

"Лекарите правят всичко възможно да бъдат преодолени травмите, които е получило при катастрофата. Все още има опасност, макар и непряка, за живота му. Най-вероятно в понеделник ще претърпи първа операция, лицево-челюстна, която ще бъде направена от един от водещите лицево-челюстни хирурзи в България - доктор Константин Димов“, каза Луков за БНР. 

Още петък вечерта, когато бяха регистрирани два пътни инцидента с пострадало и починало дето, в столицата са били изкарани на улицата допълнителни сили на Министерството на вътрешните работи, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

От събота вечер в цялата страна започва мащабна акция на "Пътна полиция". Ще бъдат изкарани допълнителни патрули на МВР, като са повикани на работа дори и почиващи полицаи.

Според заповедта на главния секретар на МВР патрулите на полицията са задължени да се движат със светещи лампи в тъмното. По този начин от МВР искат да респектират водачите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във