Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов за испанското разследване: Всичко идва от изток

"За стотен път ще кажа, че нито имам къща, нито имоти, нито съм ходил там – ходил съм в Барселона преди 15 години. Подбрани са хора, някои от които не съм ги виждал 10-15-20 години." Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод информацията на испанското издание El Periodico, че е разследван от испанските власти за участие в схема за пране на пари.

"Никоя прокуратура, полиция, власт не ме е търсила, за да ме попита това вярно ли е. Отнасям се с разбиране към всички тези разследвания на моя съсед по месторабота", добави Борисов (навярно имайки предвид президента Румен Радев).

"Децата на разузнавачите от ГРУ са тези, които го говорят – които са в Европарламента", подчерта премиерът. Той уточни, че "ги разбира тези ченгеджийските номера". Борисов обясни и че на El Periodico не е даден отговор от Министерския съвет, защото нямало какво да се коментира, след като каталунската полиция не намерила връзка към с него с къщата в Барселона".

"Този вестник е пропуснал, че съм награден с най-високите полицейски награди. Само това бих искал да ми добавят в бекграунда", изтъкна премиерът. "Това да познаваш някого не те прави замесен в каквото и да е. Не е хубаво един мъж да коментира кой кого познава, защото хората си имат семейства", отговори Борисов на въпроса дали познава манекенката Борислава Йовчева, която живее във въпросната къща и за която има слухове, че има връзка с премиера. И добави, че се хванал на бас за няколко рубли, че всичко идва "от изток".

"Искаха да ме разклатят през нощта за преговорите (за Многогодишната финансова рамка - бел. ред.)", подчерта министър-председателят, според когото имало замисъл да се случи пик на недоволство срещу него на 19 февруари, но тогава се събрали много малко хора на шествието, на което патрон бе президентът Румен Радев.

Припомняме, че на 19 февруари граждани скандираха "Мафия" по време на честването на паметта на Васил Левски в столицата. Това стана по време на словото на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Взимайки думата, държавният глава Румен Радев помоли всички да се въздържат от викове и скандирания, след което гражданите скандираха "Радев".

Facebook logo
Бъдете с нас и във