Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов взима на ръчно управление кампании, но кризи - никога

„БАБХ са инструмент за изпълнение на правителствени решения. За чумата отговорност носи Министерски съвет и премиера. Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда - правителството и Порожанов. Кой реши да се отпуснат триста лева за почистване на дворовете и нито лев за плащане по пазарни цени - правителството”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на журналистически въпрос за действията на Българската агенция по безопасност на храните. Тя е в Шумен, където се проведе общинска конференция на партията за издигане на кандидатури за кмет и съветници в областния град.

По думите на Нинова унищоженият роден сектор ще бъде компенсиран с внос и цените се увеличават. „Политиката в сектор животновъдство, търговската политика, салдото, внос-износ - това са все въпроси на държавната политика. Къде се скриха по тези въпроси министри и премиер? Много е лесно да обикаляш страната с държавен ресурс и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш кампания на ръчно управление. Да сте видели да са взели криза на ръчно управление? Да сте видели напоследък премиера на горящо сметище или на падналия мост във Варна, или в някоя ферма, където избиват животни? При криза се покриват, докато се размине и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси", каза още лидерът на БСП.

Тя припомни, че през това време от социалистическата партия не са стояли безучастни. „Предложихме пет конкретни мерки за преодоляване на кризата с животните и в помощ на икономиката и на хората. Всичко отхвърлиха”, подчерта Нинова.

По думите й обратно на всички внушения и интриги, че шуменската организация на БСП е разцепена и че се очаква скандална конференция, всичко се е случило спокойно, разумно и отговорно пред това, което предстои. В продължение на три часа шуменските социалисти са обсъждали платформа и мерки за подобряване на качеството на въздуха, инфраструктурата, училищата и здравеопазването, социалните услуги в града. Корнелия Нинова обяви, че с голямо мнозинство конференцията е одобрила кандидатурата на Венцислав Венков за кандидат за кмет. Той ще бъде подкрепен и от други партии и граждански сдружения, които искат промяна в управлението на Общината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във