Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Всички идват на военно учение в България

В България всички идват на учение. Имаме надеждна техника, която модернизираме и окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Базата в „Ново село“ е прекрасно съоръжение,  заяви премиерът Бойко Борисов на полигона „Ново село“, където наблюдава тактическите занятия „Ответен удар – 2019 г.“(„Strike Back 2019“) заедно с военния министър Красимир Каракачанов и с началника на отбраната генерал Андрей Боцев.

„Ученията тук продължават цяло лято, а през последните години се отделят толкова средства за отбрана, колкото не са предвиждани години наред“, каза още Борисов пред журналисти. На въпрос кое в наблюдаваното учение го е впечатлило най-много, премиерът отбеляза, че него нещо трудно може да го впечатли, защото е участвал в стотици такива занятия. „Даже на колегата му казах, че има доста да коригират в стрелбата“, коментира той. 

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов пък се пошегува: "Ще взема Волен Сидеров за войник, да дойде на учение и тогава ще говорим." Така Каракачанов отговори на журналистически въпрос как ще коментира поредните нападки на лидера на „Атака“.

„Всяка година сме предвидили средства за модернизация и каквито цели сме си поставили с министъра на отбраната – продължаваме да ги изпълняваме“, изтъкна от своя страна началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

В тактическото учение с бойни стрелби тази година се включиха над 800 военнослужещи от въоръжените сили на България, Албания, Гърция, Северна Македония и САЩ. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във