Банкеръ Weekly

Общество и политика

Борисов: Все повече мъже искат да са като мен

"Вече ми омръзна, като наближат избори, и всички започват да се правят на мъже, честно да ви кажа по-лошо от завистлив мъж няма, а моята съдба така се нареди през последните години, че все някакъв мъж има, който иска да прилича на мен. Изредиха се цяла плеяда кандидати за какво ли не, просто ми омръзна, завиждат ли, броят ли, не мога да ги разбера, искат да ми влязат в обувките, да бъдат като мене”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Думите му бяха по повод поканата на Сергей Станишев, който преди дни призова Борисов на европейски дебат за бъдещето на България и за бъдещето ни в Европа.

Той настоя, след като иска дебат, Станишев първо да обясни дали иска да е премиер и ако е така, да се яви на дебат за министър-председател.

"Той дезертира от тази позиция, въпреки че преди четири години твърдеше, че е най-подготвеният. Второ, ние имаме водач, обявен за листата за евродепутати, Станишев ще е ли водач на листа, ще е ли евродепутат, в името на какво да дебатирам, ние сме първа политическа сила, той открадна изборите и си направи правителство, това е фактът до този момент ние сме най-голямата политическа сила”, упрекна още Борисов, но уточни, че не твърди, че ще откаже дебат на Станишев и припомни, че вече е влизал в дискусия с основния си политически опонент.

Според него обаче соцлидерът първо трябва да отговори на някои въпроси, свързани с безработицата в страната и харченето на пари за проекта "Южен поток".

Бойко Борисов разкритикува управляващите и за срещата им с медиите в понеделник. "Тази пресконференция можеше да започне с едно нещо: „Благодарим на Борисов, че в най-тежката финансова и икономическа криза спаси държавата и построи толкова, колкото ние БСП и ДПС за 20 години не сме".

Той упрекна правителството, че иска да си купи гласоподаватели с раздаването на бонуси за пенсионерите за Великден.

"Рекордна безработица, купуване на гласове с парите на работещите хора за изборите, защото при този „растеж”, при тази събираемост от приходната агенция те искат да раздадат на пенсионерите за Великден пари само с парите на работещите хора, това трябваше да говорят на срещата с медиите”, заяви още Борисов.

Според него в момента Държавен фонд „Земеделие” е бомба, която може би ще свали правителството, защото злоупотребите са огромни и Брюксел започна проверка.

Лидерът на ГЕРБ спази традиционната си програма - да дойде на работа, да влезе в пленарната зала, да даде изявление пред медиите по различни теми и да си тръгне след 10 минути.

Facebook logo
Бъдете с нас и във