Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов връща скъпите джипове на горските

Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с началника на Националната служба за охрана ген. Ангел Антонов и поиска на държавните горски предприятия да бъдат върнати превозните средства, които са били предоставени на службата, съобщи правителствената информационна служба.

Около трите високопроходими и свръхлуксозни джипа скандалите не спират вече близо година. Репортаж на Би Ти Ви показа как премиерът лично управлява един от тях.

Те бяха купени на доста по-високи цени от пазарните, при това от фирма, собственост на съученик на министъра на земеделието Десислава Танева. Като аргумент за покупката на автомобилите беше посочено, че те ще се ползват за ловен туризъм от платежоспособни гости, което така и не стана.

След няколко месеца екплоатацията, автомобилите обаче се оказаха прехвърлени към НСО, с мотив да се ползват при бъдещото председателство на ЕС от България.

В съобщението на пресслужбата на МС се казва, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са ангажирани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Facebook logo
Бъдете с нас и във