Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов вижда добра реклама за България в посещението на папа Франциск

Има един факт – когато папата отива в една държава, целият свят се съсредоточава в тази държава, за да види защо точно там е отишъл. Факт е, че той ще бъде в България. С този си жест той показва толерантност към вероизповеданията и пример. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод предстоящата визита на папа Франциск в България. 

Главата на римокатолическата църква ще посети страната ни 5 май и ще остане два дни. 

Борисов посочи, че правителството ще направи всичко възможно събитието да бъде добра реклама за България. Според министър-председателя папата оценил неговите усилия за подписването на договора за добросъседство със Северна Македония, споразумението за името на Северна Македония с Гърция и предоставянето на възможността югозападната ни съседка да влезе в ЕС и НАТО

"Да не звучи като самохвалство, тези усилия бяха оценени от папата с този жест да дойде не само в София, но и в страната, за да види как са устроени нашите градове и църкви. Което показва толерантност във вероизповеданията. Българите сме изключително толерантен народ и пример в това отношение. До нас във всяка една посока се водят войни – в Косово, в Крим, къде ли не. Така че и президентът Радев, и аз ще направим всичко необходимо това посещение да бъде една добра реклама за България“, подчерта Борисов.

По думите му папа Франциск е обичан, светът го харесва, а посещението му е добро за България.

"Мисля, че не е важно аз както ще му кажа, важно е присъствието му в България. Важно е той в своето обръщение към света какво ще каже. Така че да не се правим на съизмерими с папата, ние сме по-скромни хора. Ще може българските граждани да го видят, да го пипнат. Това е изключително хубав жест към светите братя Кирил и Методий“, добави Бойко Борисов.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във