Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов вероятно ще бъде разпитван в МВР по "канибалския сигнал"

Най-вероятно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е извикан на разпит в МВР по т.нар. "канибалски сигнал", обяви ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов.

Мирослав Найденов избегна да коментира в детайли за какво е бил разпитван, защото е следствена тайна, но стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „заплаха за убийство на бизнесмен“.

Според Найденов ситуацията е абсурдна, защото такъв сигнал от бизнесмен няма, а има сигнал от трето лице, което  е чуло, че някой е заплашван. По думите на бившия земеделски министър подалият сигнал е бивш служител на земеделското министерство, шеф на изпълнителна агенция, който той е уволнил и това е някакъв вид отмъщение.

Впоследствие Найденов разказа, че отново е бил викан по нов сигнал за същия случай, но той бил подаден от издирван от „Интерпол” през Интернет, така че не се знае дали зад този сигнал е стои това лице, което се предполага, а ако е той, според бившия земеделски министър, е чудно, че не помогнат за задържането му, предвид че има заповед за това.

Според Найденов „абсурд е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с убийство“, още повече че от „записите му става ясно, че той не познава този човек“. От думите на Найденов стана ясно, че говори за бившия директор на Държавен фонд "Земеделие" Светослав Симеонов.

Бившият земеделски министър смята, че раздухването на този стар случай, който е от 2009 г., е абсурдно и е провокирано политически във връзка с изборите.

По думите на Найденов пред bTV той също е бил натопен в този казус, за да бъде дискредитиран, от бивш партиец в ГЕРБ, който "след това също е напуснал и е създал своя партия". 

Лидерът на ГЕРБ Борисов съобщи на 13 юли, че е получил призовка от министъра на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков. 

Бойко Борисов следва да се яви в четвъртък, в 10:00 часа в Главна дирекция на полицията при инспектор за извършване на следните действия – снемане на сведения. 

Преди повече от месец Бойко Рашков обяви, че ще сезира прокуратура за действията на бившия премиер. Служебният МВР шеф разказа за сигнал от анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния свидетел Борисов му казал "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". 

Рашков поясни, че след заплахата от страна на Борисов свидетелят е бил принуден да се яви отново пред съдия, за да каже, че не поддържа показанията, които е дал преди това. По делото е имало данни за извършени престъпления от един от министрите в първия кабинет на Борисов.

"На практика Борисов се е застъпил за него. За да не отиде на съд, е принуждавал този човек да оттегли своите показание, въз основа на които министърът щеше да влезе в затвора. Става дума за 200 хил лева към онзи период", обясни Бойко Рашков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във