Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Валери Симеонов е прав за "Слънчев бряг"

Валери Симеонов не е надхвърлил правомощията си при проверките в "Слънчев бряг". Това заяви  Бойко Борисов за протестите в Слънчев бряг, провокирани от проверките на вицепремиера Валери Симеонов за високи нива на шум в заведенията в курорта, пред журналисти в Пловдив. 

"Говорих с Валери Симеонов. За две от заведенията има жалби - за едното 10, за другото около 20. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23.00 часа. Той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона. Този дебат трябва да се пренесе в парламента, да се чуят "за" и "против" и да се реши дали да се смени, или да не се смени законът в зависимост от това, което народните представители кажат", обясни Борисов. 

Той подчерта, че законът е затова, да се изпълнява.

Вчера стотици хора се събраха на протест в Слънчев бряг. Те са недоволни от начина, по който се извършват проверките в курорта. Според тях Слънчев бряг е място за забавления, а не е за активна почивка.  Протестиращите потърсиха помощ от премиера срещу Валери Симеонов и поискаха оставка.

 


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във