Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов успокои Радев, че няма да се кандидатира за президент

Как ще свали нещо, което той не дава? Това е пряка намеса в независимостта на властите. Точно обратното на това, което винаги е говорил. Ние сме спечелили изборите по законен начин. Президентът прави точно обратното на това, което говори по принцип. Така премиерът Бойко Борисов коментира изказването на Румен Радев, че снема доверието си от правителството.

"По принцип кабинетът няма пресечни точки с президентството, освен безсмислените Консултативни съвети, на които никога нищо не се решило. Радев е опозиционен лидер, който не е казал една дума добра дума за държавата. Злобата му и омразата му до такава степен преливат, че не не е нужно да коментирам опозиционен лидер", коментира премиерът. 

Според него Румен Радев си мисли, че той ще се кандидатира и припомни, че още преди 15-20 г. се е заклел, че този пост не го интересува. Борисов каза и че не се бои от това Радев да се кандидатира за премиер и да създаде своя партия.

Борисов допълни, че е свалил своето доверие от президента още през декември.

„Проблемът му не е с правителството, а с други независими институции. Иска да отклони атаката към нас, защото ние сме беззащитни и така му е по-изгодно. Само преди три дни е казал, че кабинетът работи прекрасно и води най-добрата, балансирана външна политика”, категоричен е премиерът.

Днес Борисов инспектира заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник. На място работят 7 багери, има километър и половина изкопан. Един камион тръби носи около 107 м.

"Събота и неделя да предупредите хората, които си идват по вилите, че ще затворят пътя", каза премиерът Борисов, съпроводен от кмета на Перник Станислав Владимиров.

Ръководителят на строителния обект демонстрира докъде са стигнали дейностите. Той допълни, че ще бъдат увеличени смените, за да бъдат завършени в срок. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във