Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов "украси" думите на Туск за българското правителство

Премиерът Бойко Борисов се похвали във Фейсбук, че председателят на Европейската народна партия Доналд Туск е изразил подкрепата си към българското правителство. Борисов обаче до известна степен преиначи думите на Туск. 

Според българския премиер, председателят на ЕНП е казал: "Имате нашата подкрепа! Редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение." 

След срещата между двамата в Брюксел, по повод извънредно заседание на Европейския съвет, Доналд Тукс също е обобщил разговора чрез своя публикация в социалната мрежа Тwitter: "Откровен разговор с премиера Бойко Борисов. България е изминала дълъг път по време на управлението му, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи за върховенството на закона, независимото правосъдие и борбата с корупцията - наши основни ценности в Европейската народна партия. Демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите."

Никъде в публикацията не са споменати "редовни парламентарни избори". А в интерпретацията на Борисов очевидно са спестени думите за нуждата от реформи за върховенството на закона и борба за с корупцията.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във