Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Трябва да се увеличат доходите на хората

Премиерът Бойко Борисов посочи, че трябва да се работи за увеличаване на доходите на хората и подчерта, че правителството работи и със синдикатите и с работодателите в тази насока. Това стана по време на срещата му с президентите на Регионалния синдикален съвет "Солидарност" и двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа“ - Любослав Орбович, Пламен Димитров и Димитър Манолов. „Крайната цел е по-добро възнаграждение, повече пари да остават при работещите“, каза Борисов.

На срещата, която беше фокусирана върху социалния аспект при интеграцията на страните от Западните Балкани, присъства и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който подчерта важността на сътрудничеството между страните от региона.

Акцент беше поставен и върху усилията и ангажираността на България за европейската интеграция на региона, а като ключови фактори за това бяха посочени проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.

„Обсъдихме теми за интеграцията на държавите от Западните Балкани чрез развитието на транспортната инфраструктура, дигиталната и човешка свързаност, която би се изразила в засилващо се сътрудничество между синдикалните организации в региона и между държавните институции”, заяви Бисер Петков.

Facebook logo
Бъдете с нас и във