Банкеръ Daily

В гр. Раковски

Борисов: Тиранията на Радев ще му изяде главата!

Бойко Борисов посети град Раковски след съобщение за репресии срещу работници. В града над 40 души са били привиквани през 15 минути в полицията.

Той пристигна в града, след като стана ясно, че десетки служители на комуналното общинско предприятие са били привикани в "Икономическа полиция" - Пловдив. Хората подписват протоколи, че няма да участват в купуване и продаване на гласове, както и да извършват престъпления по време на изборния процес.

Хората разказаха, че още от петък са започнали претърсвания в домовете и офисите им. Обвинението било за изборна агитация. "Жесток тормоз и опит за акция "Страх"! Не се плашете - никой не е успял с мачкане на народа. Тиранията на Радев ще му изяде главата в неделя", каза Борисов. 

"Мачкат всичко наред! Такова нещо и през 1944 г. не го е имало. Политически поръчки от ръководството на МВР. Хората са издържали на комунистите и това ще понесат. За всички българи е ясно "демокрацията" на Радев каква е. Дали в кметства във Видин или Плевен, където има хора от ИК на Радев, има натиск?", попита лидерът на ГЕРБ.

"Вчера правителството на Румен Радев, за пореден път, изтегли още половин милиард дълг! За близо месец изтеглиха 2 млрд. лв. Промяната така я продължава, че то 23% дълг на България 2020, сега е 30%", коментира той. 

"Мисля, че стана ясно демокрацията на Радев какво е. Петя и Нанков ще ги викат, за да ги разпитват. Ще отидат само за да ги снимат. Аз преди 10 минути ѝ казах (на Петя Аврамова) да каже на тези, които искат да я разпитват, да им каже да ѝ изпратят призовка или да отиде в понеделник. Тя сега трябва да си остави кампанията, за да прави на Радев сеир", каза Борисов.

"На Калиакра току-що изплували още 2 машини. Цяла неделя стотици машини ще се въртят. Парадоксът е, че изборната администрация е 100 457 човека. Затова плащаме половин милиард за избори. Всичко това те го заменят с четири човека. Ние само коментираме машините. Аз мисля, че в света няма полицейски началник с повече операции за източване на кредитни карти от мен. Знам какво правят с бялата пластика. Днес, както са и машините, твърдят, че има над 600 карти в повече, които са подготвени за тези машини. Или ако не им стигнат гласовете, пускат фалшива бяла карта", обясни Бойко Борисов.

По думите му има 600 карти в повече за изборите. Той изрази надежда, че няма да се наложи да ходят и в друг склад, защото още не са пуснали нито една медия в тези складове.

Бившият премиер показа и схемата със семейните връзки в ЦИК. Борисов показа графика на връзките, като разкри, че единият Ай ти служител в ЦИК, който отговаря за софтуера, има съпруга, която е най-довереният служител на "Вътрешна сигурност" в МВР на Бойко Рашков.

Според лидера на ГЕРБ въпросните 600 карти в повече ще бъдат между машините за гласуване и ще се използват в изборния ден.

"Правят така, че Радев само да спечели. Че имаме най-много починали на глава на населението, че имаме хаос и криза в здравеопазването, в икономиката, тях това не ги интересува. И всичко това го прави Румен Радев", отсече бившият премиер.

"Хората да не се плашат. Всичко ще свърши на 14 ноември и може би на следващия тур. Тиранията на Радев накрая ще му изяде главата. С Рашков, с Кацаров, които провалиха всичко. И с хаоса в училищата. Какво им остава - да тормозят народа. Тормозете го, вие го уморихте. За два дена си отидоха 460 човека, едно малко село", възмути се Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във