Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов събра футболните босове Домусчиев, Гриша Ганчев и Васил Божков

Премиерът Бойко Борисов събра на среща собствениците на водещите футболни клубове в България - "Лудогорец", "Левски" и ЦСКА. Срещата с Георги Домусчиев, Васил Божков и Гриша Ганчев се проведе в Министерския съвет. На разговорите присъстваха също главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му Иван Гешев, вътрешният министър Младен Маринов и шефът на БФС Борислав Михайлов.

"Разбрахме се да има феърплей, да не бъдат натискани съдиите, да не бъдат пробивани противници", заяви собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев на излизане от правителствената сграда. 

Срещата се проведе на фона на скандал, възникнал дни преди старта на българския футболен шампионат. В края на миналата седмица ЦСКА изпрати ултимативно писмо до футболния съюз заради телевизионните права за излъчване на мачове. "Червеният клуб" твърди, че собственикът на "Лудогорец" и "Нова телевизия" Кирил Домусчиев е в конфликт на интереси, тъй като е притежател на правата, собственик на футболен клуб, собственик на телевизията, по чиито канали се излъчват срещите и член на изпълкома на БФС.

По неофициална информация преди срещата в Министерския съвет ръководителите на "Левски" и ЦСКА са водили разговор. 

"Говорихме надълго и нашироко да има един пълен феърплей в новото първенство. Всички си обещаха да не се притесняват съдиите, дават си парите за футбол. Срещата беше много добра", обясни след срещата президентът на БФС Борислав Михайлов и отбеляза, че разговорите са по инициатива на премиера Борисов. 

От думите на Михайлов се разбра, че е дискутирана и темата за телевизионните права. "При закупуването на "Нова Телевизия" процедура за конфликт на интереси е минала. Все пак "Нова" не излъчва първенството от миналата година, а от три години", обясни още шефът на БФС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във