Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов събра цяла сцена кметове, за да покаже "пропукания ГЕРБ"

S 250 e3720599 e785 4364 8008 1efb6d8fa1d4
S 250 e2d69dbc 3783 48eb 9561 9cd7e96a2951
S 250 a034c56a 2833 4e44 857b 635440eb7059
S 250 7c01d92e a674 4222 81c0 267668d86a7d

Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница от "Демократична България", това са бившите деца, внуци на червената номенклатура. Това зави лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов по време на националната работна среща на партията. Той посочи, че в някои градове със СДС са успели да излязат с общи кандидати, а в други – не.

„В някои градове с колегите от СДС бяхме противници, където коалицията не можа да излъчи единна кандидатура. После се борихме с политически мотиви – някъде победиха те, някъде ние. Но когато става въпрос за антикомунизма, демокрацията, няма какво въобще да се замисляме. Някак си услужливо една седмица слушах само за Благоевград и Русе. Ами, Севлиево, Габрово, Търново, Свищов, Горна Оряховица няма ли ги на картата, уважаеми господа? А Ловеч, Кюстендил, Враца, Монтана?“, запита министър-председателят. Той се върна и на "Костинбродската афера" от 2013-а. "На нас още не ни е минал срока за Костинбродската афера?! Те ли демократи, бе! Те ли се съешиха с Христо Иванов! Това не е градска десница, Росене (президентът Плевнелие, който също нападна градската десница преди това – б.р.), това е опозицията на комунистическата партия. Те почти купиха "грипените", но ние обърнахме и купихме Ф-16. В НАТО ни гледат по друг начин. Това най-вече ги вбеси", продължи Бойко Борисов. По думите му те не си сдържали нервите, когато службите и прокуратурата хванали за шпионаж няколко човека. "Е, това вече ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова", добави Борисов. Той ги упрекна, че са подкрепили партии, които защитавали Орешарски и попита до там ли са паднали.

"Строим с гърците, строим с турците, строим газови магистрали. Кое им хареса Мая повече?! Какво избраха повече от нея?! Обикалят от телевизия на телевизия, изливат компромати", продължи премиерът.

След като нападна т. нар. градска десница заради това, че на балотажа в София е подкрепила Мая Манолова, Борисов не пропусна и БСП.

"Г-жа Корнелия Нинова и някои социолози и политолози, които говорят за "пропукания ГЕРБ", ме вдъхновиха да покажа как изглежда "пропукания ГЕРБ", каза той и посочи с ръка зад себе си, където на сцената едвам се побираха новоизбраните кметове на ГЕРБ.

"Ние с тази армия, ако им направим едни избори - какво ще стане?! Пак ще се похарчат няколко стотин милиона", посочи Борисов. Според него "само в служебното правителство се губят сто тира цигари".

"Аз като се почувствам виновен, давам оставка и ако не ме върне народът, си стоя у нас", каза още премиерът на актива на партията. Той препоръча на кметовете и общинските съветници да милеят за хората и те да виждат това. И в края на словото си не пропусна да отбележи, че ГЕРБ е победил в родните места на президента Румен Радев, Корнелия Нинова и Мая Манолова – хасковското село Славяново, с. Крушовица, Мизия и Кюстендил.

"Във Видин нашият "противник", доктора Цветан Ценков – б.р.), е тук с нас, кметът на Пазарджик (Тодор Попов – б.р.) е тук с нас. Защото ние сме съмишленици", продължи Борисов, говорейки за кметовете на тези два града.

"Не помните ли Хасково, какво чудо беше?! Нали от Хасково тръгваше победата?! Гражданите им отговориха още на първи тур. На Делян Добрев ще му кажа - по-добра реабилитация от тази, няма брат!", каза още Бойко Борисов. Добрев беше единственият областен координатор на ГЕРБ, който също беше поканен да излезе на сцената заедон с новоизбраните кметове от областта.

"Понеже казаха, че циганите много обичали Бойко. Циганите имат право да ме обичат. Защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат", посочи той. И се обърна към "високоинтелигентнте": "В чистота работят само роми. Метат като пчелички! В мръсните работи са само роми! Затова считам, че има право да гласуват повече за нас!"

Борисов не подмина и президента Радев. Каза, че си е направил труда да види как са гласували циганите на президентските избори. "Оказва се, че Радев го обичат повече", посочи Бойко Борисов и извади данни от президентските избори от 2016 г.

"Разбрах, че г-жа Нинова е казала, че имало репресирани хора след изборите в Благоевград и в Пазарджик. Да ми ги прати тези хора. Ако се окаже, че е вярно, този, който си го е позволил, ще види реакцията! Ние за Кърджали, ако речем да пискаме, то е чудо там", каза в края на изказването си Борисов.

По-рано днес от БСП заявиха, че са сигнализирали европейските посланици и институции за начина на провеждане на избори у нас и репресиите след тях. Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи заявка, че от партията ще продължат да изнасят данни за случаи на репресии.

 Бойко Борисов поздрави актива на ГЕРБ и СДС. "Принципът на синия цвят ни задължава да бъдем заедно", обобщи той и разпусна съвещанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във