Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов сравни служебното правителство с комунистическия режим

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново използва среща с младежи от ГЕРБ в отсъствието на журналисти, за да негодува от работата на служебния кабинет. 

"До ден днешен няма нищо реално, защото не е имало. Толкова се объркаха и паникьосаха, че трябва бързо да зашият нещо, да направят компилация и да направят нов Костинброд", каза Борисов по повод засилващия се скандал за подслушване на политици от "Има такъв народ", БСП, "Демократична България" и "Изправи се, мутри вън".

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи в петък, че до седмица ще подаде сигнал в прокуратурата срещу бившия премиер Борисов. Според Рашков бизнесмен му се оплакал, че Бойко Борисов го е заплашвал, като му казал: "Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо". 

"Цяла седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно”, коментира в отговор Бойко Борисов, който се срещна с представители на ГЕРБ в централата на партията, излъчвана на неговата страницата във Facebook.

Той сравни сегашната власт с ранния комунистически режим. "И Радев, и Рашков, са от същите хора, убили дядо ми", заяви Борисов.

"Дойдат ли за нас, вие сега малко ви е приятно, защото по една или друга причина като политически опоненти бият само по ГЕРБ. Запомнете ми думите – след това ще дойдат и за вас. Така сме паднали едно време под турско робство. Един по един са падали градовете ни и другите не са им се притичали на помощ. Знаете резултата за 500 години. Не 50 години, 500", каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов заподозря, че с машинния вот се цели саботаж на изборите и така да се запази на власт служебното правителство - “да продължат да работят в условията на еднолична диктатура до президентските избори в предизборен щаб на Радев”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във