Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов сравни президента със злобна свекърва

Премиерът Бойко Борисов остро разкритикува изявлението на президента Румен Радев, който поиска управляващите да преосмислят ползите от социалната изолация преди да бъде въведено удължаване на извънредното положение.

"Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето. Аз ще извадя ГЕРБ от залата, да оставим народа без извънредно положение, да го уморим. Буквално това е предложил днеска той. Да наложи вето, вече с тези... като някоя дърта свекърва, ама от тия злобните, само ходи и върви след нас. Ние обикаляме да възстановим производство, да дадем бизнес... и някой излезе, каже 5 приказки, дали му листчето", отвърна Борисов задочно на критиките на президента.

"Първите мерките са до 13 април. Депутат след депутат дават положителен резултат за коронавирус. Те са били в една стая всички. Ако утре не можем да съберем парламент? Затова сме го предложили. На третия ден, в който кажем: "Надолу сме", махаме всички заповеди. Единственото признато в света е физическата изолация", категоричен бе министър-председателят, добавяйки, че и него го боли заради случващото се.

Борисов сравни действията си с действията на "един родител, който си обича децата и когато трябва да ги заведе на ваксина и зъболекар, детето плаче, дърпа се, страда, но родителят знае, че това е, за да е здраво".  "И колкото и да му е криво, завежда детето", посочи той пред журналисти след посещение на завод в Смолян, в който се произвеждат предпазни очила с висока степен на защита за медицинските лица, които работят на първа линия по време на епидемията.

Премиерът определи критиките на президента като нелепици, но в тежък ден за Румен Радев нямало да му отговаря. От думите на Борисов стана ясно, че бащата на президента е починал.

"Сутринта му се обадих да му изкажа съболезнования. Учудвам се в ден, в който баща ти е умрял, да говориш нелепици. Можем много да му отговаряме, но в такъв тежък за него ден не бих си го позволил", каза той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във