Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Служебното правителство иска да "събори" изборите

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов служебното правителство искало да "събори" изборите. За пореден ден на живо във Фейсбук бе предавана среща между Борисов и млади представители на ГЕРБ. Заедно с председателя на партията бяха и лидерът на младежи-ГЕРБ Георг Георгиев, Делян Добрев и бившият депутат Христо Гаджев.

Според Борисов единственото, което служебното правителство не прави, е да убеди хората, че се подготвят за честни избори. "Започвам да се съмнявам, че искат по този начин да съборят изборите и да продължат в условията на еднолична диктатура до президентските избори с предизборен щаб на Радев", заподозря той, след което визира кадрите на БСП в изпълнителната власт.

Той продължи тезата си от предишните дни за еднолично управление на президента Румен Радев: "Това ли са честните избори, да направиш предизборен щаб от министри и зам.-министри, без нито една друга институция, която да контрира? Пак повтарям, ние, когато управлявахме, бяхме в коалиция с Патриотичния фронт, имаше президентство - друг стълб и парламент с двете опозиционни партии вътре - БСП и ДПС. Това е демокрацията - сега е еднолична диктатура."

В момента служебният кабинет се държал като "тяснопартийно правителство", а не като служебно а негова единствена задача била да проведе честни избори.

Борисов попита къде е балансът на властите при направените назначения и рокади във вътрешното министерство. Той коментира и изказванията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка със скандала с подслушванията. "Щял да каже, когато прецени той. Това може, ако си шеф на плод-зеленчук", заяви лидерът на ГЕРБ. И обобщи, че уж контролираните служби са дали информация на всички управляващи партии в момента, събрани около президента, а само ГЕРБ не знаели.

"Вие като знаете, защо ги укривате, след като си получил тази информация от служители, от кого се плашите, нали ние сме в опозиция? Всички институции са ваши и можете всеки един сигнал да го обработите и кажете. Вицепремиер обвинява основната опозиционна партия в чудовищно нещо и щял да го каже през другия един месец - сиреч ще чакат "Костинброд" 2 да правят, за да няма време да изобличим лъжата", констатира Борисов. 

По традиция, младежите от ГЕРБ декламираха пред лидера на партията, че по време на неговото правителство било направено много за обновлението на страната. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във