Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: След октомври може да няма какво да ядем

След октомври може да няма пари. България ще влезе в толкова тежка ситуация, че няма да има какво да ядем. Искам да знаят това и да спрат да политиканстват – може да няма пари. При мен се знаеше кой какъв е, това е политическата отговорност. А за година и два месеца не се знаеше.Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ.

"Четири години държах финансова стабилност в страната, а тези дойдоха и разбиха всичко. Симеон Дянков направи в най-тежкото време най-доброто възможно за България. Дянков даде постна пица, ама пица. А сега няма да има", заплаши още Борисов.

По думите му КТБ незабавно трябва да бъде оздравена. "Трябва да сменим Искров и да дойде човек, който да оздрави банката. Първо дори това, че не плащаме на вложителите. Днес той има среща с експертния комитет за КТБ. Ако останем без МС след 5 октомври, без парламент, който да вземе решение, просто не ми се говори", каза Борисов.

"Ако ГЕРБ няма 121 места, връщаме мандата и даваме на Реформаторите да си правят правителство. На Кънев искам да кажа, че в задкулисие не играя. Те или ме следят, или ме шпионират. Ние с шмекери не играем. Те измислят шпионска дейност, включително и Буда е от тях. Онзи ден, когато почина майката на Местан, нормално му пратих есемес. Но да се излиза и да се пише, че водя някакви преговори с ДПС, не е нормално", посочи Борисов.

"Ще върна мандата и ще им блесне истинското им лице, че са партия присъдружна с БСП. Заради лидера им в Драгалевци", обясни лидерът на ГЕРБ.

"ГЕРБ не участва в коалиция с партия, която лидерът им не поема отговорност. Няма да се съглася да участвам в правителство, чийто премиер ще идва в Банкя да ми докладва, а след това ще ходи в Драгалевци да докладва.

Аз съм опарен от един брак и повече в брак не влизам. Пожелавам успех на РБ да отидат в БСП и да си направят правителство.

Ако нямаме 121 мандата, ще върнем мандата. Тогава хората ще ме помолят да направя коалиция и ще я направим", прогнозира Борисов.

Цялата непрозрачност с "Уестингхаус" ни поставя в хипотеза да гадаем, дори проф. Близнашки каза, че още не може да разбере какво са подписали, коментира Борисов подписания договор в последните дни на правителството "Орешарски".

Той определи енергийната ефективност като първостепенна задача в сферата на енергетиката. "В момента продукцията на единия реактор от "Козлодуй" отива в загуби по електропреносна мрежа и по сградите на хората. По-добре да извадим 5 млрд. евро да ги подарим на хората да си санират блоковете, с което ще им паднат сметката с по 30-40%. Ще урбанизираме градовете. Това е програмата на ГЕРБ в енергийната сфера", обясни той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във