Банкеръ Daily

Общество и политика

Борисов: Ситуацията е като в приказката за царството на лудите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е приключило заседанието на Изпълнителната комисия на партията и е взето решение, няма да подкрепят състава на бъдещия кабинет и да гласуват "против".

"Актуалната ситуация може да се определи само с една дума – пълен хаос. Имаше една приказка за царството на лудите където нормалният бива обявяван за луд. Слушах внимателно интервюта на Станислав Трифонов. Хубаво е, че иска да поеме отговорност най-сетне за това, което една година прави. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна”, коментира Борисов. 

Той увери, че от "Има такъв народ" не са получили никакво писмо. "Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак”, каза лидерът на ГЕРБ, като имаше предвид прессъобщение от ИТН, разпространено вчера, в което имаше няколко правописни грешки. 

"Хората на Трифонов знаят езици, но не знаят български, това установих от писмото, което видях", посочи Борисов.

Той смята, че партия ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално далеч от тези „партии на промяната“, които не зачитат волята на народа и "не се отнасят уважително към избора на хората".

"Защото не можеш да имаш с 0,5% и да не отчетеш другите към теб, които имат пак толкова. Чух Христо Иванов да казва, че са свалили ГЕРБ - ние си изкарахме мандата", ядоса се бившият премиер.

Той коментира и управлението на служебното правителство. 

"Ресор по ресор не е направено нищо ново.  Между двата избора имаше една илюзия, която се налагаше, че ще може да има правителство без ГЕРБ. Чудесно - ние искаме да сме на ръце разстояние от случващото се сега. Не мога да разбера тези, които казват - готови сме на нови избори", заяви Борисов.

В същото време  от „Има такъв народ“ поканиха на срещи „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Демократична България“ и БСП, за да им представят структурата и състава на проекта на Министерски съвет.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във